Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Cattery Mooncats  Brits Korthaar

Kitten Beleid

Onze werkwijze

De kittens worden bij ons geboren in een werpkist. Hier verblijven de kittens de eerste 3 - 4 weken na de geboorte. Op die manier hebben de kittens en de moederpoes al nodige rust, dus voor moeder en kittens een ideale, veilige en ook hygiënische plaats.

Na die periode verhuizen de kleintjes naar de ruime en gezellig ingerichte kittenbench, die in onze woonkamer staat. In die tijd zijn de oogjes en oortjes al een tijdje open, dus wennen ze meteen aan het dagelijks leven. Wat inhoud: de andere katten, de honden, de stofzuiger, de vaatwasser, radio, tv, kinderen en mensen met foto-en video camera's! De socialisatie is vanaf het prille begin heel belangrijk. De keuze om de kittens in de huiskamer op te laten groeien is dan ook heel bewust genomen.


Vanaf de vierde á vijfde levensweek mogen de kittens bezoek van hun nieuwe adoptie ouders ontvangen. Dit omdat de kittens tijdens de eerste levensweken nog erg vatbaar zijn voor bacteriën e.d. van buitenaf, en wij dus geen onnodige risico's willen nemen. Bij interesse, kan men in deze periode wel een optie op een kitten nemen, dit kost niks en zo heeft men de zekerheid dat het kitten in deze periode niet wordt verkocht. Er blijft dan tot de vierde week een optie op dit kitten staan, in de 4 de week kan men het kitten dan komen bezichtigen, en al dan niet reserveren.


Met 5 - 6 weken zijn de kittens al redelijk zindelijk en gaan steeds vaker op verkenning in de bench en onder begeleiding van moeder en ons ook buiten de bench. Ondertussen beginnen ze met zelfstandig eten en drinken. Ze leren rennen en klimmen, de krabpaal in, de bank op. Ze spelen met elkaar, met balletjes, alles is feest!


Ze leren alles wat een katje moet leren om straks met 16 weken zelfstandig naar zijn nieuwe personeel te gaan. Wanneer het kitten verhuist is het dan ook volledig, dus 2 maal, geënt tegen katten- en niesziekte, ontwormd en heeft een eigen Europees dierenpaspoort met een uitgebreide gezondheidsverklaring van onze eigen dierenarts. De kittens zijn ook gechipt en gecastreerd.


Uiteraard krijgen de kleintjes ook een stamboom en een eigendomsbewijs, een goede basisopvoeding van hun moeder en ons mee. Verder krijgen onze kittens enkele kittenpakketten met daarin o.a. een proefverpakkingen van al het voer wat het kitten gewend is te eten mee. Onze kittens krijgen hoogwaardige brokjes van Royal Canin, Hill's, Orijen, Applaws, Sanabelle, Animonda, ... wat speciaal gemaakt is voor kittens en af en toe wat natvoer of quarck. Wij geven verschillende merken kittenbrokjes om zo kieskeurigheid op latere leeftijd te voorkomen en hen zo al op jonge leeftijd aan allerlei ingrediënten te laten wennen.


Onze voorwaarden:


Wanneer u serieus interesse hebt in de toekomstige kittens van een van onze poezen, neem dan gerust per e-mail of telefonisch contact met ons op. Wij zoeken de beste adoptie ouder(s) voor onze kleintjes en daar zitten ook enkele voorwaarden aan vast:


* Het kitten mag nooit vrij naar buiten kunnen. Een afgesloten tuin of een kattenren zijn natuurlijk prima.


* Wij werken met wachtlijsten omdat we er zeker van willen zijn dat mensen heel erg bewust voor een kitten kiezen en niet in een impuls.


* Wij willen het liefste ruime tijd van tevoren kennis maken met de adoptie ouder(s). We worden graag overtuigd dat onze kittens het bij u net zo goed krijgen als zij dat hier bij ons gewend zijn.


* Wij bespreken beslist géén kittens met enkel contact via het internet.


* Wij behouden ons steeds het recht om iemand een kitten te weigeren, indien wij van mening zijn dat men het kitten niet het geschikte thuis kan bieden. Dit enkel in het belang van het kitten zelf.


* De prijs van een kitten kan varieren, afhankelijk van de kwaliteit van het kitten: huisdier, show-/fok kwaliteit.


* Onze kittens zullen ons pas rond de leeftijd van 16 weken verlaten. Ze zijn dan twee keer geënt, gechipt en gecastreerd.


* Ook nadat een kitten is verhuisd, willen wij graag op de hoogte blijven van het welzijn van ons kleintje. Eventuele kleine en grote vragen en/of problemen willen wij graag met U bespreken zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken en omdat wij hierin onze verantwoordelijkheid als fokker willen nemen. Wij hebben het kitten gedurende al die maanden hier in huis intensief begeleid en meegemaakt waardoor de kans erg groot is dat wij, met name de eerste maand na de verhuizing, het beste advies kunnen geven.