Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Cattery Mooncats  Brits Korthaar

Cattery Beleid

Algemeen


Wij fokken volgens de volgende drie principes :


  eerste plaats : gezondheid


De poezen en katers waarmee wij fokken worden op regelmatige basis getest op HCM (erfelijke hartafwijking), PKD (erfelijke nierafwijking) via echo of DNA en ook op FeLV (kattenleukemie) en FIV (kattenaids) via een snaptest. Tevens laten wij van onze katten de bloedgroepen bepalen. Indien u bij ons een kitten koopt, kunt u al deze resultaten ook inzien. Verder krijgen ze ieder jaar hun inentingen en worden ze regelmatig ontwormd. Onze cattery staat onder controle van dierenartsenpraktijk Vandevelde, waardoor de gezondheid van onze katten gegarandeerd wordt.


Wij fokken met een poes niet meer dan 1 nest per jaar en daarna krijgt ze voldoende tijd om weer te herstellen van haar zware taak. Want de bevalling en de zorg- en zoogtijd van de kittens vergt veel energie van de moederpoes.


Er wordt bij ons niet op de prijs van de voeding gelet, iedere kat krijgt de voor hem/haar beste voeding. Wij hebben daarom ook bewust gekozen om de poezen als brokjes het kwalitatieve voer van Royal canin, Orijen, Acana, Sanabelle, ... te geven. Twee keer per week krijgen onze katten ook een blikje natvoer van shinycat, almo nature of gimpet. Dit zijn natvoers met een hoog vlees/vispercentage en de katten zijn er verzot op. Verder krijgen ze wekelijks een beetje quarck en wat verse kip of vis.


  tweede plaats : karakter


We doen er alles aan om de kittens een zo goed mogelijke start te geven en zo goed mogelijk te socialiseren zodat ze aan mens, dier en de dagelijkse geluiden van een huishouden (stofzuiger, tv, wasmachine, toilet, ...) gewend zijn. Alle kittens groeien daarom dan ook op bij ons in huis, samen met de andere katten en onze twee hondjes. Wij hebben als doel ervoor te zorgen dat u aan 16 weken een lief, sociaal kitten in huis krijgt.


  derde plaats : uiterlijk


We proberen mooie britten te fokken die voldoen aan de rasstandaard. Wij doen hiervoor hard ons best, maar ten alle tijden zullen gezondheid en een goede socialisatie voorop blijven staan.


Onze doelstelling is dus om het ras te verbeteren en NIET te vermeerderen.